PLA D'IGUALTAT - BENIFLÀ

JUNTS CONTRA LA DESIGUALTAT I LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
“El món ha aconseguit avanços sense precedents, però cap país ha aconseguit la igualtat de gènere ni han pogut parar la violència. Una de cada tres dones continua sofrint violència de gènere.”
Presentació de la Regidoria d'Igualtat
Des de la regidoria d’Igualtat d’un poble compromès amb aquesta lluita, cal planificar a través d’objectius i actuacions tot allò que es pretenga aconseguir, i la forma de fer-ho, es mitjançant un document viu que incloïa la realitat del poble com ho es el Pla d’Igualtat i Oportunitats de dones i homes.
Aquest Pla es un programa estratègic d’accions encaminades a aportar solucions a situacions de desigualtat i assolir la igualtat real entre dones i homes, totes elles estructurades per el Govern municipal per la igualtat.
L’aprovació d’aquest Pla és un pas important per al foment de la igualtat en el municipi i suposa la mostra de la voluntat política i del compromís assumit sempre des de la participació i la transversalitat.
A més a més cobra importància els valors que es volen transmetre i per descomptat, la forma de vore, viure i sentir amb la que s’ha construït el nostre poble i com volem seguir construint-lo. Lluitem a una per mantenir el que ja ha sigut conquistat i el que esta per conquistar.
Atentament
Regidora d’Igualtat
Esther Peiró Hueso

PRESENTACIÓ ALCALDE

A la atenció de les veïnes i veïns de Beniflà:

Com alcalde del poble de Beniflà, es una gran satisfacció per a mi presentar-vos aquest II Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes per a la nostra població on es reflecteix les demandes i necessitats de la població al igual que les línies d’acció en matèria d’igualtat.
Prenc consciencia junt amb tot l’equip de govern de la responsabilitat que comporta estar al capdavant d’un ajuntament en el que s’ha depositat la confiança dels beniflaters i beniflateres per lluitar a favor de la igualtat i per erradicar la violència masclista, que, a pesar dels grans avanços en matèria d’igualtat aconseguits, encara són moltes les barreres a eliminar per obtindre una societat lliure de discriminacions i de violències masclistes.
Beniflà es mereix conservar les seues arrels, cultura i tradicions com a identitat però sempre des de el respecte a totes les persones i els principis de l’equitat i la justícia aplicats d’una forma transversal, real i efectiva que comporta la lluita per la igualtat.
Per protegir-nos i complir amb aquesta, és cert que els avanços normatius en matèria d’igualtat i de prevenció i eliminació de la violència de gènere són nombrosos, però s’han d’acompanyar per estratègies i instruments que possibiliten un canvi real. Estratègies i instruments que ja es van idear al nostre primer Pla d’Igualtat i que cal continuar amb este que es presenta materialitzant-lo en programes, projectes i pressupostos.
Amb tot açò dones i homes de la població de Beniflà tenen i tindran reconegut el principi jurídic universal d’igualtat de drets, responsabilitats i oportunitats.
Una cordial salutació
Alcalde de Beniflà.
Borja Gironés Pérez.  PLAN DE IGUALDAD BENIFLÀ